Ontmoeting in kleur
met een dankbare knipoog naar alledaags geluk

Wat mij uitermate fascineert...

 

is het tekenen van portretten, mensen kunnen weergeven zoals ze zijn. Elk rimpeltje weerspiegelt een stukje levensverhaal van de persoon. Kenmerken, karaktertrekken, uitstraling, alles moet kloppen om een goed gevoel van herkenning te krijgen. Een portret is iedere keer opnieuw een uiterst moeilijke en delicate opdracht, vooral van mensen die ik persoonlijk niet ken/gekend heb en bij wie ik mij enkel kan baseren op foto's.

 

Portretten in opdracht teken ik aan de hand van foto's. Om een zo juist mogelijk beeld te krijgen van de persoon maak ik meestal zelf een fotoreportage. Zo kan ik door de verschillende zijden van het gezicht naast elkaar te leggen mij een correcter beeld vormen. Soms is het zelfs nuttig om ook foto's te bekijken van enkele familieleden. Het zijn immers de allerkleinste details die de gelijkenissen tevoorschijn laten komen en het portret maakt tot de persoon zoals hij /zij gekend is.

 

Maar hoe mooi als het vertrouwde gezicht dan plots opduikt op het blad, of als enkele lijntjes gelijkenissen met familieleden laten verschijnen die nog nooit opgemerkt waren!

 

Als het even kan, kies ik voor de mooie, blije, warme onderwerpen. Bloemen, dieren en schattige stillevens met bijvoorbeeld speelgoed blijven mijn favorieten. Mijn eigen opgroeiende kinderen spelen hier uiteraard een grote rol. Mijn drijfveer is de warme Liefde die ik als christen mag ervaren, te kunnen delen. Misschien klinkt het naiëf, maar ik hoop met mijn werken een heel klein stukje te kunnen bijdragen aan een betere wereld. Kijk je mee naar de wereld van boven of onder, binnenin of buiten, er zijn zo dikwijls ontdekkingen te doen. Het zijn de kleinste schatten die meesterwerken scheppen, en een enorme uitdaging om te kunnen weergeven. Het is enkel de kunst om ze op te merken...

 

Een ontmoeting is niet zomaar iets. Iets of iemand raakt jou, en andersom, zomaar, zonder dat je dit kan programmeren. Het is iets onbeschrijfelijk, iets vol kracht en vuur, een ervaring die je niet meer vergeet. Een échte ontmoeting is zeldzaam, het is een hemels geschenk voor wie het hart ervoor openstelt. Het maakt mensen meer mens, onmiddellijk of pas na een tijd, maar het maakt de wereld ongetwijfeld mooier.

 

Daarom, als er - al was het maar voor heel even - eens een glimlach op je gezicht verschijnt, je vertederd of ontroerd wordt door een tekening, een portret of een gedicht, heb ik mijn doel al lang bereikt!!

 

 

 

 

 

Kijk je mee naar de wereld van boven of onder, binnenin of buiten. Er zijn zo dikwijls ontdekkingen te doen!