Ontmoeting in kleur
Tekeningen en gedichten van Maria-Helena GabriŽls

tekening van het winterkoninkjenieuwe kanaalplaat:
		  bossen

 

Ontmoeting in kleur is een website met tekeningen en gedichten van Maria-Helena Gabriëls waarin lieve, blije, warme onderwerpen centraal staan,
kortom, een dankbare knipoog naar het alledaags geluk.

De wedstrijd voor een plekje in het KMSKA is afgelopen

 

Moeder en Kindje, verwijzend naar Moeder Maria en het pasgeboren Kindje Jezus.

Mijn deelname met:

Het antwoord is Liefde

 

Drie mensen op tocht, naar een vreemd land, naar een onbekend kind. Ieder met een eigen verhaal, gedreven, vol passie en genegenheid, maar evengoed met de knagende wonden van zorgen, pijn en verdriet, met alles wat hen bezighoudt, bieden zij hun geschenken en hun hele mens-zijn aan een pasgeboren kind.

Als antwoord ontvangen zij een diepe liefdevolle vreugde.

Over tijd en ruimte blijven mensen op tocht gaan. Wie je ook bent, hoe je levensverhaal ook loopt, wat je overtuiging ook is, laat ons antwoord op een ontmoeting altijd de Liefde zijn.

Het is immers de Liefde die de hele schepping met elkaar verbindt.

 

Dit is de uitslag

 

Moeder en Kindje, verwijzend naar Moeder Maria en het pasgeboren Kindje Jezus.

 

Mag ik IEDEREEN DIE ZO BIJZONDER GEHOLPEN HEEFT om te stemmen en actief de boodschap mee te verspreiden, van GANSER HARTE BEDANKEN voor jouw stem, voor de hartverwarmende aanmoedigingen, voor de mailtjes en voor je steun!!

Uiteindelijk hebben er 2251 projecten deelgenomen. Met mijn 135 stemmen sta ik op plaats 203, dus net niet binnen de eerste 200.

Zoals eerder gezegd gaan de eerste 50 rechtstreeks door, en werk 51 tot 200 werd sowieso door de professionele jury bekeken. Van de overige werken werden er nog (minimum) 200 uitgekozen om te bekijken ongeacht hun score. Uit deze 350 projecten van de volwassenen zijn er in totaal 40 werken gekozen. Wil je de winnende werken bekijken, dan kan dat op de website van de Nationale Expo.

Ik onthoud vooral de intense warme golf van vriendschap van zovele mensen. En ik hoop van harte dat de boodschap van Liefde - zeker in de komende Kersttijd - verder haar weg vindt, ook al zal mijn werk nu geen plekje hebben in het KMSKA!

 

Even vooraf: De opening van het KMSKA

 

De kans is redelijk groot dat je dit nieuws wel ergens vernomen hebt, of misschien zelfs met enige nieuwsgierigheid op de voet gevolgd. Na 11 jaar van grondige renovatie opent het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen op 24 september 2022 opnieuw de deuren. Voor de renovatie heb ik dit museum verschillende keren te kunnen bezoeken met onder andere het Van Dyck-jaar, maar ook bij de prachtige tentoonstelling van 15de-eeuwse miniaturen die toen onder de gewelven van de kelders van het museum was ingericht.

 

opening KMSKAaanbidding van de wijzen van Pieter Paul Rubens

Of je nu kunstliefhebber bent of niet, dit statige gebouw op zich is een bezoek al meer dan waard. Op de website kon je mee aftellen tot het moment van de opening van het 'Schoonste Museum'.

In het kader van deze opening organiseert de Nationale Expo een wedstrijd waar onbekende kunstenaars hun project kunnen tonen.

Surf je naar de website https://kmska.be/nl, dan vind je onder 'in de kijker' een rubriek 'jouw kunstwerk hier?' een oproep naar kunstenaars om ten laatste op 6 november 2022 een werk in te dienen dat in verband staat met het thema 'de aanbidding van de wijzen' van Pieter Paul Rubens. 

Uit alle inzendingen worden 100 werken gekozen. Deze winnende werken zullen tussen 22 december 2022 en 22 januari 2022 tentoongesteld worden in het KMSKA. De helft van de werken wordt gekozen door het publiek, de andere helft door een professionele jury. Hoe meer stemmen je krijgt, hoe groter de kans op een plekje in het museum!

Ik had een kunstwerk ingediend voor deze wedstrijd. Mijn project met 'het antwoord is Liefde' vind je via link https://nationaleexpo.museumpas.be/project/37177. Mijn keuze heb ik bepaald in functie van het thema van dit jaar 'de aanbidding van de wijzen' van Pieter Paul Rubens. Ik heb de Liefde als uitgangspunt genomen, mensen op tocht, vroeger en nu, de Liefde is de oorsprong, universeel en oneindig. Liefde is en blijft immers de essentie.

 

A paper/ a day en een nieuwe kanaalplaat

 

Ondertussen staan alle werken van a paper/a day in oktober op de website. 15 tekeningen is niet haalbaar gebleken, het zijn er 12 geworden (waarvan eentje uit het archief...), maar ik heb toch ongeveer 18 dagen getekend. Al bij al een geslaagd en leerrijk project, het was fijn :-)

 

Ik mag je hierbij ook de nieuwe kanaalplaat voorstellen 'Kom thuis in de herfst en wees welkom!'. Deze is gegroeid uit een van de tekeningen van a paper/a day, en vind je op https://www.ontmoetinginkleur.be/krachtvanHOOPkanaalplaten.html Deze plaat staat alvast in onze voortuin.

 

Vanaf zondag zijn we op weg naar Kerstmis.

 

Ik probeer met potlood en papier naar Kerst toe te leven. Wil je mijn vorderingen volgen, dan nodig ik jou uit op deze pagina.